Kismama-, baba és gyermekfotózás

 

 

 

 

Egy család bővülése mindig nagy öröm.

A várandósság időszaka, az újszülött első még ösztönös mosolya, a baba első születésnapja és még számtalan pillanat, amit érdemes a gyermek cseperedésekor megörökíteni.

A fontos eseményekről készített professzionális képek örök emlékek, amiket örömmel tekint meg a család évek múltán is újra meg újra.

 

 

 

A várandósság az egyik legcsodálatosabb időszak egy nő életében. Ez az időszak testben és lélekben is a változás időszaka, amikor egy, kettő vagy esetleg még több új élet érkezik világunkba. Tehát mindenképpen érdemes ezt a testi és lelki átalakulást megörökíteni.

Az örömteli várakozás megörökítését a 30-35 hét közötti időszakra érdemes betervezni, mivel ekkor már minden kismama esetében látványos a kerekded pocak mérete, azonban még viszonylag könnyebben tud mozogni a kismama, A kilencedik hónapig semmiképpen sem érdemes várni, mert előfordulhat, hogy korábban jön a baba és ez a hónap valóban már csak várakozásról és a felkészülésről kell, hogy szóljon.

A képek készítése –időjárástól és igényektől függően- szabad téren vagy stúdióban történik, azonban ha a kismama úgy érzi, neki a legnagyobb biztonságot az otthon adja, természetesen ott is kivitelezhető.

A fotózás körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. A kiválasztott időpont előtt egy-két héttel mindig egyeztetjük pontosan az igényeket, elképzeléseket és beállításokat, illetve örömmel adunk tanácsot az öltözködés és a különböző kiegészítők tekintetében is.

 

 
 
 
Nincs is annál nagyobb boldogság, mikor egy új taggal bővül a család. Ahogy megérkezik a baba, a családtagok máris igyekeznek megörökíteni a csöppséget, azonban a családi kis fényképezőgépek és mobil kamerák az eszközök korlátai miatt nem képesek teljes mértékben visszaadni az újszülött tökéletességét. A profi eszközökkel és megvilágítással készült képek teljes mértékben visszatükrözik az újszülött valódi szépségét és báját.
 
A képek készítésének időpontját érdemes már a baba születése előtt leegyeztetni, hiszen az újszülött fotózását a szülést követő két-három hétben lehet megvalósítani.
Az újszülöttek fotózását tehát maximum 21 napos koráig vállaljuk.
 
Helyszínnek ebben a korban még inkább az otthoni környezetet javasoljuk, mivel a szülök számára is könnyebb, ha ebben az időszakban otthon készülnek a képek, azonban stúdiófotózásra is van lehetőség, ha a lakás méretei nem alkalmasak az otthoni fotózásra.
 
A fotózásra mobil stúdióval érkezünk, ami tartalmazza a háttértartót, különböző háttereket, stúdiólámpákat, kellékeket. A fotózásra lehetőség szerint 2m*3m szabad területre van szükség, ahol berendezhetjük a mobil stúdiót.
 
A fotózás a baba hangulatától függően 1-1,5 órát vesz igénybe. Ennyi idő alatt körülbelül 2-3 hátteret és kiegészítő kelléktárat tudunk felhasználni. Igény szerint ilyenkor készítünk képeket a szülőkkel vagy a testvérrel is.

 

 
 
 
 

A gyermek érkezését követően a szülők hamar megtapasztalják, hogy a babák és gyermekek hihetetlen gyorsasággal cseperednek. A változások hamar eljönnek, azonban az elkészült képekkel megragadhatjuk egy-egy kor pillanatát, amire évek múltán is örömmel nézünk vissza.

Az újszülött kort követően a következő mérföldkő a baba 3 hónapos kora, ekkor már tud támaszkodni és megjelenik az első tudatos mosoly is. A másik megörökítésre érdemes időszak a 6-8 hónap közötti kor, amikor a baba már tud biztonsággal ülni, ami szintén új képi beállításokra ad lehetőséget.

A gyermek 1 éves születésnapját pedig érdemes egy tortamaszatolós fotózással megünnepelni.

A baba korától és egyéniségétől függően szoktuk a fotózás helyszínét is egyeztetni. Az első 3-6 hónap közötti időszakban még inkább az otthoni vagy szabadtéri fotózást javasoljuk, mivel ebben a korban a babának még mindig nagyobb biztonságérzetet ad a megszokott környezet, továbbá a szülőknek is kényelmesebb, ha a fotózás alatt beiktatjuk a baba igényeinek megfelelően az etetést, tisztába tételt, alvást, stb. A 6. hónapot követően örömmel ajánljuk a stúdiófotózást is.

A műtermi fotózásokat igénytől függően a 11. kerületben található Manófotó stúdióban vagy a 15. kerületi Photobalance stúdióban tartjuk.

 

 
A nagyobb gyermekeknél az otthoni vagy szabadtéri fotózás mellett már lehetőség van a stúdióban történő fotózásra is a szülők illetve a gyermekek igényeinek megfelelően, ilyenkor a gyermek és családi fotózás egybeköthető.
 
A fotózás helyszíntől függetlenül körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. A kiválasztott időpont előtt pár héttel mindig egyeztetjük pontosan az igényeket és elképzeléseket külön kitérve a hátterekre, díszletekre és kiegészítőkre.
 
Rendkívül közkedvelt a karácsonyi fotózás, amikor a normál fotósorozat mellett karácsonyi díszletek között készítünk képeket.
 
A műtermi fotózásokat igénytől függően a 11. kerületben található Manófotó stúdióban vagy a 15. kerületi Photobalance stúdióban tartjuk.