Élménybeszámoló: 2. Nyári Fotófesztivál

Idén június 23-án ismét megrendezésre került a Nyári Fotófesztivál a Kopaszi gáton.

Az idei fesztiválon a legnagyobb újdonság a Kerekasztal beszélgetés volt, ahol négy fotós (név szerint: Völgyi Attila, Radisics Milán, Borzi Vivien és Varga Csaba) tartott egy-egy másfél órás szakmai előadást, ahol lehetőség volt kötetlen beszélgetésre is.

Mi Varga Csaba esküvői fotós előadásán vettünk részt, amit több szempontból is nagyon érdekesnek és hasznosnak találtunk. A téma kötetlen volt, Csaba elsősorban a kérdéseinkre válaszolt, sokat mesélt mind a magyar, mind a nemzetközi esküvői fotózás világáról és a jelenlegi magyar esküvői fotózás helyzetéről. Képeket is hozott a beszélgetésre, de ezeket a helyszín kialakítása miatt nem tudtuk megtekinteni (a kerekasztal beszélgetést nem az épületbe tervezték, ahol volt kivetítő, hanem a teraszra, ahol se kivetítő, se vetítési lehetőség nem volt).

Az előadások mellett idén is bővelkedett a helyszín modellekben is. Volt „Fashion terasz”, portré-, glamour-, vízparti fürdőruhás és esküvői fotózás is. Idén a tavalyi kritikák miatt új modellek dolgoztak, azonban nekünk a tavalyi modellek jobban tetszettek. A legnagyobb probléma szerintem az „esküvői” fotózással volt, ami a szervezőknek annyit jelentett, hogy egy lányra ráadtak egy fura fodros fehér ruhát, de nem kapott se hozzá illő cipőt, se fátylat, de még „vőlegényt” sem.

Az idén szintén újdonságként kínálták - nagy örömünkre - a sólyomfotózást. A sólymok igazi felüdülést jelentettek a modellek után és elég jól tűrték a sok fotóst.

A legkellemetlenebb élmény ezen a napon nem is a fesztiválon, hanem a közeli Veranda étteremben ért minket, ahol közel fél órán keresztül egy pincér se jött oda hozzánk. Így a hosszú várakozás után úgy döntöttünk, inkább a lángososnál ebédelünk, ahol azonnal kedvesen kiszolgáltak minket (és anyagilag is jelentősen jobban jártunk!).

Összefoglalva – a néhány kellemetlenség ellenére - ismét egy kellemes délutánt töltöttünk el a Kopaszi gáton. A tavalyi árhoz képest az idén 1.000 Ft.-tal drágább, azaz 2.800 Ft. volt a belépő, azonban a Kerekasztal beszélgetés megérte ezt az árkülönbözetet. Aki most lemaradt a fesztiválról, annak vigaszt nyújthat az őszi Photoexpo, ami október 12-13-án kerül megrendezésre.

 

Az ominózus borzalmas cipő.....